Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Yılda iki kez Kızılay'a kan bağışında bulunuyor

Yılda iki kez Kızılay

Erdek'te yaşayan Faik Yaşlı, Kızılay'a yıllardır kan bağışı yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Erdek'te yaşayan Faik Yaşlı, Kızılay'a yıllardır kan bağışı yapmanın mutluluğunu yaşıyor. 1962 doğumlu Yaşlı, Kızılay Kan Merkezi'ne ait aracın her Erdek'e gelişinde, kan vermek için koşuyor. Son olarak, Balıkesir'den gelip, Dr. Hasan Fatih Solak'ın başkanlığında Nilgün Tiryaki, Özlem Temiz ve Yasemin Kaya'dan oluşan ekibin, Cumhuriyet alanındaki bir araç içinde, iki gün süreyle gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına katılan Faik Yaşlı, kan bağışında bulundu.
Erdek'e her yıl iki kez gelen Kızılay ekibine kan bağışı yapmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Yaşlı, şunları söyledi:
Kan bağışında bulunmanın insanlık görevi olduğuna inanıyorum. Beş yılı aşkın süredir, Erdek'e gelen Kızılay ekibine, her yıl iki kez kan veriyorum. Kan vermek, aynı zamanda kişinin sağlığına da yararlı. Ancak en büyük mutluluğum, cep telefonuma gelen mesajlarda, kanımın, ihtiyacı olan bir hasta veya yaralıya verildiğinin bildirilmesiyle gerçekleşiyor. Sağlığı yerinde olan her vatandaşı, bir gün onların da kana ihtiyacı olabileceğini unutmayarak, kan bağışında bulunmaya çağırıyorum.”
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı